Είναι πραγματικά ένα επίτευγμα να γίνεις Εργασία Συντήρησης! Θα πρέπει να θεωρείτε το νέο σας σπίτι περισσότερο από μια απλή κατοικία. είναι μια επένδυση που απαιτεί συνεπή συντήρηση. Αν και μπορεί να φαίνεται σαν πολλή δουλειά, η τήρηση της τακτικής φροντίδας του σπιτιού μπορεί να σας εξοικονομήσει πολλά χρήματα για επισκευές, να κάνει το σπίτι σας πιο ασφαλές και ευχάριστο στη ζωή και ακόμη και να αυξήσει τη διάρκεια ζωής του.

Ακολουθεί μια σύνοψη των πιο σημαντικών δραστηριοτήτων συντήρησης που πρέπει να γνωρίζει κάθε ιδιοκτήτης σπιτιού, οργανωμένες ανάλογα με το πόσο συχνά χρειάζονται.

Τακτική συντήρηση

Εργασίες Συντήρησης

Προτεραιότητα Νούμερο 1: Ελέγξτε τους ανιχνευτές CO και καπνού μία φορά το μήνα. Συνιστάται η αντικατάσταση αυτών των σωστικών συσκευών κάθε δέκα χρόνια ή σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Βεβαιωθείτε ότι οι πυροσβεστήρες είναι πλήρως φορτισμένοι και εύκολα προσβάσιμοι.

Καθαρισμός: Το να διατηρείς το σπίτι σου καθαρό έχει περισσότερα από όσα φαντάζει. Η μούχλα και το ωίδιο μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα υγείας και επιφανειακές βλάβες. Το να διατηρείτε τα μπάνια και τις κουζίνες καθαρά σε μηνιαία βάση βοηθά στη διακοπή της ανάπτυξής τους. Για να μειώσετε τη μετάδοση μικροβίων, σκουπίστε τις διαρροές το συντομότερο δυνατό και απολυμάνετε τις επιφάνειες που αγγίζονται συχνά. Φροντίστε να σκουπίσετε τα εξωτερικά μέρη των συσκευών και τους απορροφητήρες για να εξαλείψετε τυχόν συσσώρευση λίπους.

Για συνεχή καθαρό αέρα, φροντίστε να αλλάζετε τα φίλτρα αέρα στο σύστημα HVAC σας τακτικά, όπως προτείνεται από τον κατασκευαστή. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνονται βέλτιστη ροή αέρα, καλύτερη ποιότητα αέρα εσωτερικού χώρου και λιγότερη κατανάλωση ενέργειας.

Διόρθωση διαρροών: Επιθεωρήστε τα εξαρτήματα, τους σωλήνες και τις βρύσες στην κουζίνα, στο μπάνιο και στο δωμάτιο πλυντηρίων για τυχόν ενδείξεις διαρροών. Ζημιές από το νερό μπορεί να προκληθούν ακόμη και από τις πιο μικρές διαρροές, εάν δεν αντιμετωπιστούν. Μόλις δείτε τυχόν ύποπτα σημεία νερού στους τοίχους ή την οροφή, διορθώστε τις βρύσες που στάζουν.

Σε τριμηνιαία βάση, θα πρέπει να καθαρίζετε τις υδρορροές και τα στόμια εκροής και να ελέγχετε την οροφή για σπασμένα ή λείπουν κεραμίδια. Το νερό που αναρροφάται μέσω βουλωμένων υδρορροών μπορεί να βλάψει τη στέγη και το θεμέλιο σας. Για να μειώσετε την πιθανότητα ζημιάς από την καταιγίδα, κλαδέψτε τυχόν κλαδιά που κρέμονται πάνω από τη στέγη σας.

Για να διατηρήσετε το ψυγείο σας να λειτουργεί αποτελεσματικά και να αποφύγετε την υπερθέρμανση, σκουπίστε με ηλεκτρική σκούπα τα πηνία. Για να μειώσετε την πιθανότητα πυρκαγιάς, καθαρίστε τον εύκαμπτο σωλήνα εξαερισμού του στεγνωτηρίου. Το εγχειρίδιο κατόχου της συσκευής σας θα πρέπει να περιέχει τυχόν περαιτέρω οδηγίες συντήρησης.

Βεβαιωθείτε ότι το σπίτι σας είναι έτοιμο για τις μεταβαλλόμενες εποχές με αυτούς τους απλούς ελέγχους. Βεβαιωθείτε ότι το κλιματιστικό σας λειτουργεί σωστά κατά τους θερμότερους μήνες. Για να βεβαιωθείτε ότι το σύστημα θέρμανσης σας είναι έτοιμο για τον επερχόμενο χειμώνα, ρίξτε μια ματιά σε έναν επαγγελματία.

Συντήρηση που εκτελείται κάθε δύο χρόνια

Το καλαφάτισμα και το σφράγισμα γύρω από τα παράθυρα, τις πόρτες, τα μπάνια, τα ντους και τους νεροχύτες του σπιτιού σας θα πρέπει να εξεταστούν προσεκτικά. Η ζημιά στη μούχλα και το νερό είναι πιθανές συνέπειες του καλαφατίσματος που έχει ραγίσει και επιδεινωθεί με την πάροδο του χρόνου. Εξασφαλίστε στεγανή σφράγιση καλαφατίζοντας εκ νέου τα τμήματα όπως απαιτείται.

Συντήρηση του τζακιού και της καμινάδας σας: Μία φορά το χρόνο, προσλάβετε έναν επαγγελματία καπνοδοχοκαθαριστή για να ελέγξει και να καθαρίσει το τζάκι σας. Κάτι τέτοιο εγγυάται την ασφαλή και αποτελεσματική λειτουργία του τζακιού σας και βοηθά στην πρόληψη πυρκαγιών στην καμινάδα.

Εργασίες Συντήρησης

Συνιστάται η ετήσια έκπλυση του θερμοσίφωνα για την απομάκρυνση της συσσώρευσης λάσπης, η οποία μπορεί να μειώσει την απόδοση και να συντομεύσει τη διάρκεια ζωής της μονάδας. Είτε ένας εύχρηστος ιδιοκτήτης σπιτιού είτε ένας επαγγελματίας υδραυλικός δεν θα πρέπει να έχει κανένα πρόβλημα με αυτήν την εργασία.

Προγραμματίστε μια επαγγελματική επιθεώρηση σπιτιού μία φορά το χρόνο για να ελέγξετε για τυχόν σημάδια φθοράς ή ζημιάς. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρήματα για επισκευές εντοπίζοντας πιθανά προβλήματα έγκαιρα. Η στέγη, τα θεμέλια, το ηλεκτρικό σύστημα και οι υδραυλικές εγκαταστάσεις του σπιτιού σας θα εξεταστούν από έναν επιθεωρητή για να διασφαλιστεί η δομική τους σταθερότητα.

Συμβουλή εξωραϊσμού: Κρατήστε τα δέντρα και τους θάμνους κομμένα μακριά από το σπίτι σας σε τακτική βάση για να μην πέσουν στο παραπέτασμα ή τη στέγη σας. Για να αποτρέψετε τη διείσδυση του νερού στο υπόγειό σας, θα πρέπει να διορθώσετε τυχόν τρύπες ή ρωγμές στο θεμέλιο σας.

Κάντο μόνος σου χωρίς φόβο

Αν και ορισμένες δραστηριότητες συντήρησης είναι καλύτερα να αφεθούν στους ειδικούς, υπάρχουν πολλές που οι ιδιοκτήτες σπιτιού μπορούν να κάνουν μόνοι τους. Μπορείτε να βρείτε μια πληθώρα από βίντεο και άρθρα στο διαδίκτυο που θα σας καθοδηγήσουν στις βασικές αρχές της επισκευής και της συντήρησης. Οι περισσότεροι άνθρωποι, με κάποιες οδηγίες, μπορούν να διορθώσουν απλά προβλήματα γύρω από το σπίτι, όπως μια βρύση που στάζει, μια βουλωμένη αποχέτευση ή μια σπασμένη λάμπα.

Τήρηση αρχείων

Μια καλή συνήθεια είναι να παρακολουθείτε τα πράγματα που κάνετε γύρω από το σπίτι για συντήρηση. Παρακολουθήστε την ημερομηνία, τον τύπο της συντήρησης που έγινε και τυχόν σημειώσεις ή αποδείξεις που σχετίζονται με επαγγελματικές υπηρεσίες σε αυτό το απλό σημειωματάριο ή ψηφιακό υπολογιστικό φύλλο. Η τήρηση λεπτομερών αρχείων μπορεί να βοηθήσει στη μελλοντική αναφορά και στην εύρεση ζητημάτων που μπορεί να προκύψουν ξανά.

Αξιοπιστία μέσω της συντήρησης

Εάν κάνετε αυτούς τους απαραίτητους ελέγχους Εργασιών Συντήρησης ως τακτικό μέρος του προγράμματός σας, σύντομα θα γίνετε ικανός και ενεργός ιδιοκτήτης σπιτιού. Τηρώντας την τακτική συντήρηση, μπορείτε να προστατεύσετε την επένδυσή σας και να δημιουργήσετε έναν χώρο διαβίωσης που είναι ασφαλής, άνετος και ευνοϊκός για την υγεία της οικογένειάς σας. Αν βάλετε λίγη δουλειά τώρα, θα αποδώσει μερίσματα αργότερα με λιγότερη ταλαιπωρία, χρήματα και χρόνο που ξοδεύετε σε αυτήν. 

By outdoor

We love to provide outdoorguide related information like hiking, travel, adventure and other things about this. Actually it is our passion and we love to research about outdoor topic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *