Ένα μέρος Μπάνιο χωρίς μικρόβια Παραδόξως, υπάρχουν πολλά μικρόβια που μπορούν να ζουν σε αυτόν τον φαινομενικά υγειονομικό χώρο. Τα βακτήρια και η μούχλα ευδοκιμούν στα μπάνια λόγω της συνεχούς παρουσίας της τουαλέτας, καθώς και άλλων υγρών επιφανειών και εξαρτημάτων που αγγίζονται συχνά. Αλλά μην φοβάσαι! Το μπάνιο σας μπορεί να μετατραπεί σε ένα πεντακάθαρο καταφύγιο υγιεινής με λίγα μόνο εύκολα βήματα.

1. Η δύναμη του καπακιού για να διώξει το λοφίο του μπάνιου

Μπάνιο χωρίς μικρόβια

Πρώτα πράγματα πρώτα: πρέπει να ελέγξουμε το «λοφίο της τουαλέτας». Με κάθε έκπλυση, μια αόρατη ομίχλη από αεροζόλ σταγονίδια εκρήγνυται, στέλνοντας μικρόβια και ιούς που πετούν μέχρι και έξι πόδια στον αέρα. Το κλείσιμο του καπακιού της τουαλέτας πριν από το ξέπλυμα είναι η θαυμάσια απλή προσέγγιση. Αυτό το απλό βήμα μειώνει δραστικά την πιθανότητα εξάπλωσης μικροβίων σε όλη την τουαλέτα σας.

2. Καθιέρωση μιας πρακτικής καθαρισμού: Μπάνιο χωρίς μικρόβια

Η διατήρηση ενός μπάνιου χωρίς μικρόβια ξεκινά με τακτικό καθαρισμό. Κάντε συνήθεια να καθαρίζετε τόσο τις επιφάνειες που αγγίζονται συχνά όσο και τις λιγότερο ορατές. Προσπαθήστε να καθαρίζετε τις πιο αγγισμένες επιφάνειες, όπως διακόπτες φώτων, πόμολα θυρών και βρύσες, κάθε μέρα. Σκουπίστε αυτές τις επιφάνειες με ένα απολυμαντικό διάλυμα για τουαλέτες για να βεβαιωθείτε ότι είναι καθαρές.

Κανονίστε ένα εβδομαδιαίο τρίψιμο για να επιτύχετε έναν πιο λεπτομερή καθαρισμό. Σε αυτή την κατηγορία περιλαμβάνονται τα δάπεδα, ο νεροχύτης, η μπανιέρα/ντους και η λεκάνη τουαλέτας. Χρησιμοποιήστε τα σωστά αναλώσιμα καθαρισμού, εστιάζοντας στις περιοχές που είναι πιο πιθανό να κολλήσουν μούχλα και αφρό σαπουνιού.

3. Προετοιμασία για μάχη: Ο κατάλληλος εξοπλισμός

Όταν πρόκειται για την καταπολέμηση των μικροβίων, το να έχεις τον κατάλληλο εξοπλισμό καθαρισμού είναι σαν να έχεις τα τέλεια όπλα για έναν πολεμιστή. Πάρτε ένα ειδικό κουτί για τον καθαρισμό της τουαλέτας. Σε αυτό το κουτί, θα πρέπει να φυλάξετε τα προϊόντα καθαρισμού που προτιμάτε, μια βούρτσα τουαλέτας, λαστιχένια γάντια, πανιά μιας χρήσης και σφουγγάρια που ανανεώνονται τακτικά. Για να αποφύγετε τη διάδοση μικροβίων από το ένα δωμάτιο στο άλλο, μην επαναχρησιμοποιείτε ποτέ εργαλεία καθαρισμού όπως σφουγγάρια ή κουρέλια.

4. Η δύναμη του ντους: Εξάλειψη μούχλας και αφρού σαπουνιού

Η μούχλα και το αφρό σαπουνιού ευδοκιμούν στις ζεστές, υγρές συνθήκες ενός ντους. Δημιουργήστε ένα πρόγραμμα μετά το ντους για να το αποφύγετε. Για να αφαιρέσετε τυχόν πλεονάζοντα σταγονίδια νερού από τους τοίχους του ντους και την πόρτα, σκουπίστε τα μετά από κάθε χρήση. Για να διευκολυνθεί περαιτέρω το στέγνωμα και ο αερισμός, ίσως θελήσετε να σκεφτείτε να αφήσετε την πόρτα ή την κουρτίνα ανοιχτή στο ντους.

Εφαρμόστε ένα διάλυμα με βάση το ξύδι ή αγοράστε ένα εμπορικό καθαριστικό αφρού εάν το αφρό σαπουνιού είναι πολύ επίμονο. Πριν από την αντιμετώπιση της εμφανούς μούχλας, είναι σημαντικό να προσδιοριστεί από πού προέρχεται η υγρασία. Ακολουθήστε τις συστάσεις του κατασκευαστή όταν εφαρμόζετε ένα διάλυμα αφαίρεσης μούχλας και φροντίστε να αερίζετε καλά.

5. Διαχείριση της ζούγκλας των πετσετών: Η σημασία της φρεσκάδας

Οι βρεγμένες πετσέτες φιλοξενούν πλήθος μικροβίων. Δημιουργήστε μια στρατηγική για το χειρισμό των πετσετών για να σταματήσετε την εξάπλωση μικροβίων. Χρησιμοποιήστε τις πετσέτες σας με φειδώ. όχι περισσότερο από δύο ή τρεις ημέρες πριν τα πλύνετε. Εάν θέλετε οι υγρές πετσέτες σας να στεγνώσουν γρήγορα, κρεμάστε τις σε μια σχάρα ή γάντζο. Ένα επιπλέον μέτρο που μπορεί να λάβετε για να μειώσετε την εξάπλωση των μικροβίων είναι να χρησιμοποιήσετε διαφορετική πετσέτα για τα χέρια και το μπάνιο σας.

6. Διατήρηση ενός υγιούς στόματος: Η ζώνη οδοντόβουρτσας

Για τη σωστή οδοντιατρική φροντίδα, η οδοντόβουρτσά σας είναι απολύτως απαραίτητο. Ωστόσο, εάν κρατάτε μια βρεγμένη οδοντόβουρτσα κοντά στο νεροχύτη του μπάνιου, τα μικρόβια θα αρχίσουν να αναπτύσσονται. Εδώ είναι μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να προστατεύσετε το χαμόγελό σας:

Θα πρέπει να χρησιμοποιείται μια αεριζόμενη θήκη για την αποθήκευση των οδοντόβουρτσων τουλάχιστον έξι πόδια μακριά από την τουαλέτα.
χρησιμοποιήστε άφθονο ζεστό νερό για να ξεπλύνετε την οδοντόβουρτσά σας μετά από κάθε χρήση.
Οι βούρτσες πρέπει να αντικαθίστανται κάθε τρεις έως τέσσερις μήνες ή νωρίτερα εάν οι τρίχες είναι κουρασμένες.

7. Αγκαλιάζοντας το φυσικό φως: Η επιρροή του αερισμού

Τα μικρόβια ευδοκιμούν σε υγρά περιβάλλοντα. Αποτρέψτε τη συσσώρευση υγρασίας χρησιμοποιώντας κατάλληλες τεχνικές αερισμού. Για να βγει ο ατμός από το ντους ή το μπάνιο, ανοίξτε το παράθυρο. Εάν δεν έχετε πρόσβαση στα παράθυρα, δοκιμάστε να ενεργοποιήσετε τον ανεμιστήρα εξάτμισης του μπάνιου σας για τουλάχιστον δεκαπέντε έως είκοσι λεπτά πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το ντους για να κρατήσετε την υγρασία έξω.

8. Διατήρηση του πάγκου χωρίς ακαταστασία: Less is More

Εκτός από το να κάνει τον καθαρισμό περισσότερο αγγαρεία, ένας αποδιοργανωμένος πάγκος μπάνιου παρέχει ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη μικροβίων. μειώστε μόνο τα πιο σημαντικά πράγματα που έχετε κοντά σας για να μειώσετε την ακαταστασία στο ελάχιστο. Απομακρύνετε τυχόν καλλυντικά, συνταγές ή προϊόντα περιποίησης που δεν είναι απολύτως απαραίτητα. Θα υπάρχει λιγότερος χώρος για την ανάπτυξη μικροβίων και το δωμάτιο θα φαίνεται πιο γαλήνιο ως αποτέλεσμα.

9. Διατηρώντας μια νοοτροπία χωρίς μικρόβια: Οι συμπεριφορές έχουν σημασία

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να διατηρήσετε το μπάνιο χωρίς μικρόβια είναι να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας να είστε προσεκτικοί απέναντι στα μικρόβια. Σκεφτείτε να εφαρμόσετε αυτές τις εύκολες ρουτίνες:

Θυμηθείτε να πλένετε πάντα εντελώς τα χέρια σας μετά τη χρήση της τουαλέτας, πριν από το φαγητό και αφού αγγίξετε τα μάτια σας, ειδικά εάν φοράτε φακούς επαφής ή καλλυντικά.
Μην αφήνετε αντικείμενα αξίας, όπως τηλέφωνο, στον πάγκο της τουαλέτας.
Για να σταματήσετε την εξάπλωση μούχλας και μικροβίων, είναι σημαντικό να καθαρίσετε αμέσως τις διαρροές.
Μπορείτε να κάνετε το μπάνιο σας ένα τακτοποιημένο καταφύγιο χρησιμοποιώντας αυτές τις εύκολες ιδέες και αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία.

By outdoor

We love to provide outdoorguide related information like hiking, travel, adventure and other things about this. Actually it is our passion and we love to research about outdoor topic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *