Πράγματι, ακόμη και σε αυτόν τον κόσμο υψηλής ταχύτητας, τα ντουλάπια οργάνωσης της κουζίνας σας είναι το επίκεντρο του σπιτιού, όπου οι φίλοι και η οικογένεια συγκεντρώνονται για να μοιραστούν γιορτές και να δημιουργήσουν διαρκείς αναμνήσεις. Κατά καιρούς, η κουζίνα τείνει να διαταράσσεται και να κατακλύζεται λόγω της σταθερής κίνησης της συνηθισμένης διαβίωσης.

Σε εκείνο το σημείο, τα ντουλάπια που είναι καλά οργανωμένα αρχίζουν να είναι χρήσιμα. Τα ντουλάπια της κουζίνας σας μπορούν να μετατραπούν σε χρηστικές περιοχές που αναπτύσσουν περαιτέρω την μαγειρική σας εμπειρία και εξοικονομούν χρόνο χρησιμοποιώντας έξυπνες ρυθμίσεις χωρητικότητας και λογικές διαδικασίες τακτοποίησης.

1. Υπολογίστε τις προσδοκίες σας

Οργάνωση των ντουλαπιών της κουζίνας σας

Ελέγξτε τις προϋποθέσεις σας πριν βουτήξετε απρόσεκτα στον τομέα της σύνδεσης ντουλαπιών κουζίνας. Σκεφτείτε τον αριθμό των ατόμων που ζουν στην οικογένειά σας, για το τι ετοιμάζεστε συνήθως και για το τι κρατάτε στα ντουλάπια της κουζίνας σας. Εάν γνωρίζετε ποιες είναι οι ανάγκες σας, μπορείτε να αλλάξετε τον τρόπο οργάνωσης για να καλύψετε τις συγκεκριμένες ανάγκες και προτιμήσεις σας.

2. βγείτε από τα ντουλάπια στο σύνολό τους.

Η απόρριψη περιττά πραγμάτων είναι ένα αξιοπρεπές σημείο για να ξεκινήσετε κατά την τακτοποίηση των ντουλαπιών της κουζίνας σας. Βγάλτε όλα τα αποθέματα και αξιολογήστε τα ξεχωριστά. Μάθετε αν το χρησιμοποιείτε συχνά και αν εξυπηρετεί κάποιο σκοπό στην κουζίνα σας. Στην περίπτωση που δεν έχετε χώρο για αυτό στα ντουλάπια σας, σκεφτείτε να το αποχωριστείτε ή να το πετάξετε.

3. Συλλέξτε πράγματα που είναι παρόμοια

Οργανώστε τα ντουλάπια της κουζίνας σας  σαν προϊόντα σε σωρούς αφού βγείτε από τα ντουλάπια σας. Σε αυτές τις γραμμές, δεν θα χρειάζεται να αγχώνεστε για την πραγματοποίηση άσκοπων αγορών αντιγραφής και αναμφίβολα μπορείτε να βρείτε αυτό που πραγματικά θέλετε όταν το θέλετε. Τα υλικά ψησίματος, οι γεύσεις, τα κονσερβοποιημένα είδη και τα σερβίτσια είναι συνήθεις περιπτώσεις προϊόντων που συγκεντρώνονται συχνά μαζί.

4. Παρακολουθήστε κάθε προσβάσιμο κατακόρυφο χώρο

Βελτιώστε τον ανοδικό επιπλέον χώρο στα ντουλάπια σας για να επωφεληθείτε από αυτό που έχετε. Μπορείτε να προσθέσετε περισσότερη εμβάθυνση στα ντουλάπια σας εισάγοντας προσαρμόσιμα ράφια ή συντονιστές με δυνατότητα στοίβαξης. Κάνοντας αυτό, μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον διαθέσιμο χώρο και να φιλοξενήσετε εύκολα προϊόντα διαφορετικού ύψους.

5. Αξιοποιήστε στο έπακρο τον χώρο γύρω από τις πόρτες

Υπάρχει πολύ περισσότερος χώρος πίσω από τις πόρτες του ντουλαπιού σας από όσο νομίζετε. Μπορείτε να κρεμάσετε καπάκια κατσαρόλας, είδη καθαρισμού και συχνά χρησιμοποιούμενα σκεύη τοποθετώντας σχάρες ή γάντζους. Εκτός από την απλή τοποθέτηση των πραγμάτων, αυτό θα αφήσει επίσης ελεύθερο πολύτιμο χώρο στο ράφι.

6. Αγοράστε τα συρτάρια που οργανώνουν τα ντουλάπια της κουζίνας σας

Αν θέλετε να διατηρήσετε οργανωμένα τα gadget και τα εργαλεία της κουζίνας σας, χρειάζεστε οργανωτές συρταριών. Βεβαιωθείτε ότι όλα έχουν ένα σπίτι αγοράζοντας μια σειρά από συντονιστές, όπως πιάτα, διαμερίσματα και διαχωριστικά. Με αυτόν τον τρόπο, οι πάγκοι σας και οι διάφορες επιφάνειες θα είναι ακατάστατες και θα είναι πολύ πιο εύκολο να βρείτε στοιχεία για συνταγές.

7. Οι κάτοχοι κενών πρέπει να είναι αντιληπτοί

Ένα προοδευτικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση στη σύνδεση γραφείων είναι η χρήση διαφανών κατόχων αποθεμάτων. Ενώ απομακρύνετε τα ξηρά πράγματα όπως τα δημητριακά, τη ζάχαρη και το αλεύρι, επιλέξτε απλές θήκες ή δοχεία. Λόγω του τρόπου αποθήκευσης των τροφίμων και του πόσο εύκολα μπορείτε να δείτε τι υπάρχει μέσα, δεν θα χρειαστεί να ψάξετε στα ντουλάπια σας για ευπαθή προϊόντα.

 8: Σχεδιάστε ένα πλαίσιο στροφής

Χρησιμοποιήστε μια διαδικασία στροφής για να αποτρέψετε τα βραχύβια πράγματα από το να σπαταληθούν και να τα περάσετε πριν τερματιστούν. Οργανώστε τα πράγματα στο γραφείο από τα πιο ωριμασμένα έως τα πιο φρέσκα, με τα πιο καθιερωμένα στο μπροστινό μέρος. Σε αυτές τις γραμμές, θα είστε λιγότερο διατεθειμένοι να επιτρέψετε σε περισσότερα ωριμασμένα υλικά να πάνε χαμένα και αναγκαστικά να τα περάσουν πρώτα.

9. Σημειώστε τα πάντα

Όσον αφορά το συντονισμό των ντουλαπιών της κουζίνας σας, τα σημάδια είναι ένα απλό αλλά παραγωγικό εργαλείο. Βεβαιωθείτε ότι τα πάντα σε κάθε ντουλάπι και γραφείο έχουν επισημανθεί με ακρίβεια χρησιμοποιώντας έναν δημιουργό ονομάτων ή ονόματα κόλλας. Αυτό θα διευκολύνει εσάς και τους αγαπημένους σας να βρείτε αυτό που χρειάζεστε και να επαναφέρετε τα πράγματα εκεί που ανήκουν.

10. Καθορίστε ζώνες Διαχωρίστε την κουζίνα σας

ντουλάπια σε ξεχωριστές ενότητες με βάση το τι κρατάτε εκεί και πόσο συχνά χρησιμοποιείτε το καθένα. Οργανώστε τα μαγειρικά σας σκεύη σε συγκεκριμένα ντουλάπια: ένα για μαγειρικά σκεύη, ένα για ψήσιμο και τρία για είδη πρωινού και σνακ. Το σύστημα μαγειρέματός σας θα εξομαλυνθεί και οι διορθώσεις θα είναι πιο εύκολες για να εντοπιστούν χρησιμοποιώντας αυτό.

11. Όταν τακτοποιείτε τα ντουλάπια της κουζίνας σας

χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας για να βρείτε εφευρετικές ιδέες. Σχεδιάστε εφευρετικούς τρόπους για να απομακρύνετε πράγματα χρησιμοποιώντας κρεμαστούς κάδους, ράφια που χωρούν κάτω από ράφια ή στύλους πίεσης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το χώρο σας και να κρατήσετε τα πάντα υπό έλεγχο στα ντουλάπια σας με τον οδηγό αυτών των υπερσύγχρονων εργαλείων.

12. Διατήρηση καθαρής κουζίνας σε τακτική βάση

Η διατήρηση μιας καθαρής οργάνωσης των ντουλαπιών της κουζίνας σας απαιτεί συνεχή προσπάθεια. Προγραμματίστε συχνές επιθεωρήσεις ντουλαπιών, εκκαθαρίστε όπως είναι απαραίτητο και αναδιατάξτε όσο χρειάζεται για να διασφαλίσετε ότι όλα έχουν ένα σπίτι. Μπορείτε να διατηρήσετε την κουζίνα σας τέλεια και καθαρή που διαρκεί όλο το χρόνο με την τυπική υποστήριξη.

13. Σκεφτείτε προσαρμοσμένες ρυθμίσεις

Θα πρέπει να σκεφτείτε να κάνετε κάποιες συγκεκριμένες ρυθμίσεις αποθήκευσης υποθέτοντας ότι το μέγεθος ή το σχέδιο των ντουλαπιών της κουζίνας σας καθιστά αδιανόητο τον συντονισμό τους. Με προσαρμοσμένες γωνιακές μονάδες, πτυσσόμενα συρτάρια και ράφια, μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον χώρο σας και να φτάσετε σε αυτά τα δυσπρόσιτα μέρη.

14. Θυμηθείτε τη σημασία της ασφάλειας

Η εστίαση στην ευεξία είναι ζωτικής σημασίας κατά την τακτοποίηση των ντουλαπιών της κουζίνας σας. Αποφύγετε να βλάψετε τον εαυτό σας βάζοντας μακριά ευαίσθητα ή βαριά αντικείμενα σε κάτω ράφια. Τα ντουλάπια που περιέχουν δυνητικά επικίνδυνα υλικά ή αιχμηρά αντικείμενα θα πρέπει να στερεώνονται με κλειδαριές ή μάνδαλα κατασκευασμένα ειδικά για αυτό το σκοπό για να αυξηθεί η ασφάλεια των παιδιών.

15. Συμπεριλάβετε όλους στην Οικογένεια

Είναι απαραίτητο για όλους να βοηθήσουν στη διατήρηση μιας τακτοποιημένης οργάνωσης των ντουλαπιών της κουζίνας σας . Για να εμπλακούν όλοι στη διαδικασία της οργάνωσης, αναθέστε συγκεκριμένα καθήκοντα και δραστηριότητες σε κάθε μέλος της οικογένειας. Για να διατηρήσετε την κουζίνα λεία και συντονισμένη, αν δεν είναι πολύ πρόβλημα, υπενθυμίστε σε όλους να φροντίζουν τα αποτελέσματά τους όταν τελειώσουν με τη χρήση τους.

16. Εάν είστε κολλημένοι ή καταπονημένοι

Αναζητήστε έμπνευση σε ιστολόγια, περιοδικά ή ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Pinterest. Μάθετε ποιες οργανωτικές στρατηγικές και επιλογές αποθήκευσης ταιριάζουν καλά με το σχεδιασμό και την καθημερινή ρουτίνα της κουζίνας σας.

17. Απολαύστε τα οφέλη Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να εκτιμήσετε τα προσεγμένα και οργανωτικά ντουλάπια της κουζίνας σας. Όχι μόνο θα σας βοηθήσει να μαγειρέψετε και να προετοιμάσετε το φαγητό πιο αποτελεσματικά, αλλά θα κάνει επίσης το σπίτι σας να αισθάνεται πιο ήσυχο. Χαλαρώστε και απολαύστε τα άψογα συντονισμένα ντουλάπια της κουζίνας σας.

Τέλος, το έργο οργάνωσης του ντουλαπιού κουζίνας δεν χρειάζεται να το φοβόμαστε. Μπορείτε να κάνετε τα ντουλάπια σας να λειτουργούν καλύτερα για εσάς και την οικογένειά σας προγραμματίζοντας εκ των προτέρων, βρίσκοντας εφευρετικούς τρόπους αποθήκευσης αντικειμένων και χρησιμοποιώντας τη φαντασία σας. Ετοιμαστείτε να αλλάξετε τα ντουλάπια της κουζίνας σας σαν άσσος εστιάζοντας μέσα και φορώντας το νούμερο ένα κάλυμμά σας!

By outdoor

We love to provide outdoorguide related information like hiking, travel, adventure and other things about this. Actually it is our passion and we love to research about outdoor topic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *