Σήμερα συζητάμε πώς να δημιουργήσετε μια γκαρνταρόμπα Capsule και να απλοποιήσετε το στυλ σας. Στο σημερινό περιβάλλον με γρήγορους ρυθμούς, το να έχετε ένα τακτοποιημένο σπίτι είναι απαραίτητο για την αύξηση της παραγωγικότητας και τη συνολική υγεία. Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα στο να διατηρείς έναν χώρο καθαρό και καλά οργανωμένο, όπως απλούστερες καθημερινές εργασίες, μείωση του άγχους και βελτίωση της προσοχής.

Αυτός ο περιεκτικός οδηγός συζητά δεκαεπτά έργα οργάνωσης σπιτιού που είναι εύκολα στην εκτέλεση που θα βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα του χώρου διαβίωσης και εργασίας σας. Επειδή είναι όλα απλά, οικονομικά και ρεαλιστικά, μπορείτε ακόμη και να αρχίσετε να τα εφαρμόζετε χωρίς να έχετε προηγούμενη εμπειρία.

1. Η απορρόφηση πρέπει να ολοκληρωθεί

Δημιουργήστε μια ντουλάπα Capsule

πρώτα για να επιτευχθεί η οργάνωση του σπιτιού. Στη συνέχεια, οργανώστε τα πάντα και διευκολύνετε τη χρήση τους. Κάντε έναν απολογισμό των υπαρχόντων σας και αποφασίστε ποια να κρατήσετε, να δωρίσετε ή να απαλλαγείτε από αυτά πρώτα. Δωρίστε οτιδήποτε δεν σας κάνει ευτυχισμένο ή δεν εξυπηρετεί κανένα σκοπό. Τοποθετήστε τα σε διάφανα διαμερίσματα και αποτυπώστε τα, ώστε να μην είναι δύσκολο να εντοπιστούν. Λιγότερο χάος και λιγότερο περίπλοκο αίτημα είναι οι συνέπειες ενός εξομαλυνμένου χώρου.

Σε περίπτωση που αγχωθείτε για την υπερβολική δύναμη, δώστε μια ευκαιρία στο ξεκαθάρισμα μόνο ένα μονόκλινο δωμάτιο τη φορά. Ξεκινήστε με το σαλόνι, για παράδειγμα. Αφαιρέστε τυχόν περιττά έπιπλα, βιβλία ή περιοδικά και τακτοποιήστε όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές για να απαλλαγείτε από την ακαταστασία. Δώστε πράγματα που δεν χρησιμοποιείτε πλέον και ανακυκλώστε το χαρτί. Το να κάνετε τον χώρο σας πραγματικά ελκυστικό και λιγότερο δυσάρεστο μπορεί να επηρεάσει έντονα την αποτελεσματικότητά σας.

2. Δημιουργήστε έναν στρατηγικό κόμβο

Το κέντρο διοίκησης χρησιμεύει ως νευρικό κέντρο του σπιτιού. Σε αυτήν την καθορισμένη περιοχή, μπορούν να βρίσκονται όλα σημαντικά έγγραφα, χρονοδιαγράμματα και οικιακά βασικά είδη. Η αίθουσα πολέμου είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για τον συντονισμό και τη συνεργασία με τις συνηθισμένες επιχειρήσεις. σε πολλές περιπτώσεις τοποθετείται στην κουζίνα ή κοντά στην είσοδο.

Ένας ελκυστικός πίνακας ή ένας πίνακας ανακοινώσεων είναι ένα αξιοπρεπές σημείο για να ξεκινήσετε κατά τη δημιουργία της πολεμικής σας αίθουσας. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει μια θέση για τα κλειδιά και τα βασικά έγγραφα, καθώς και ένα χρονοδιάγραμμα και έναν ταξινομητή αλληλογραφίας. Βάλτε τη δική σας ανατροπή προσθέτοντας φωτογραφίες φίλων και οικογένειας ή πειστικές λέξεις. Είναι πιο εύκολο να παρακολουθείτε τα πάντα και λιγότερο πιθανό να χάσετε οτιδήποτε σημαντικό εάν τα οργανώσετε όλα σε ένα μέρος.

3. Τοποθετήστε τα ντουλάπια σας στην κουζίνα

Για να κάνετε γλέντια γρήγορα και αποτελεσματικά, θέλετε μια κουζίνα που να είναι αποτελεσματική. Θα πρέπει να ξεκινήσετε βγαίνοντας έξω από τα συρτάρια και τα ντουλάπια. Απορρίψτε τα τρόφιμα μικρής διάρκειας και προσφέρετε αυτό που δεν χρειάζεται να ασχοληθείτε. Για παράδειγμα, βάλτε κάθε ένα από τα εξαρτήματα ψησίματος, τις γεύσεις και τα κονσερβοποιημένα αντικείμενα σε ένα μόνο δοχείο.

Αγοράστε διαφανή δοχεία αποθήκευσης, κινητά ράφια και διαχωριστικά συρταριών για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον χώρο σας. Απλοποιήστε τον εντοπισμό κάθε διαμερίσματος ονομάζοντάς το. Κάνοντας τα πάντα πιο αισθητά και δίνοντάς σας τη δυνατότητα να μαγειρεύετε όλο και πιο συχνά, μια αποτελεσματική κουζίνα μπορεί να σας βοηθήσει να αφιερώσετε χρόνο και μετρητά.

4. Αξιοποιήστε στο έπακρο την αποθήκευσή σας

Χώρος Σε τακτική βάση, το να έχετε μια ντουλάπα που είναι καλά οργανωμένη μπορεί να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρόνο και να μειώσετε το άγχος. Για να ξεκινήσετε, χωρίστε το φόρεμά σας σε τρεις σωρούς: Κρατήστε, χαρίστε και απορρίψτε. Θα πρέπει να αποθηκεύετε εποχιακά είδη σε δοχεία ή στα πάνω ράφια της ντουλάπας σας.

Για πιο συντονισμένη εμφάνιση και καλύτερη χρήση του δωματίου, χρησιμοποιήστε βάσεις για στολές. Χρησιμοποιήστε διαχωριστικά ραφιών, κρεμαστές οργανώσεις και σχάρες για παπούτσια για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον χώρο αποθήκευσης. Δίνοντας χρωματική κωδικοποίηση στην ντουλάπα σας, μπορείτε να κάνετε πιο εύκολη την επιλογή ρούχων. Αν θέλετε να ξεκινήσετε κάθε μέρα νιώθοντας πιο έτοιμοι και λιγότερο πιεσμένοι, καθαρίστε την αποθήκη σας από πράγματα που δεν φοράτε ξανά με συνέπεια.

5. Εκμεταλλευτείτε τον χώρο του γραφείου σας στην τουαλέτα

Δεδομένου ότι οι περισσότερες ντουλάπες Create a Capsule βρίσκονται στην πιο μέτρια πλευρά, οι κάδοι σκουπιδιών μαζεύονται χωρίς μεγάλη έκταση. Τα κρεμαστά κοντέινερ, οι θήκες και οι σχάρες που απλώνονται πάνω από τις εισόδους σάς επιτρέπουν να εκμεταλλευτείτε πλήρως τον κατακόρυφο χώρο. Επισημάνετε τα διαφανή δοχεία με τα απαραίτητα για την ημέρα.

Για να διατηρήσετε τα είδη καθαρισμού και τα προϊόντα περιποίησης μαζί, σκεφτείτε να παρουσιάσετε ένα γραφείο φαρμάκων ή έναν συντονιστή κάτω από το νεροχύτη. Οι προμήθειες για το μακιγιάζ και την περιποίηση μπορούν να οργανωθούν όμορφα στα δικά τους συρτάρια. Εάν διατηρείτε το μπάνιο σας σε τάξη, μπορείτε να έχετε μια πρωινή ρουτίνα που θα είναι πιο απλή και λιγότερο αγχωτική για εσάς.

6. Τοποθετήστε έναν Χρήσιμο χώρο εργασίας

Στο σημείο που εργάζεστε από την παρηγοριά του σπιτιού σας, το να έχετε ένα καθαρό γραφείο είναι θεμελιώδες για να τελειώσετε τα πράγματα. Ξεφορτωθείτε οτιδήποτε δεν ανήκει στον χώρο εργασίας σας. Ο υπολογιστής σας, ένα φως και κάθε απαραίτητο χαρτικό πρέπει να είναι τα μόνα πράγματα στο γραφείο σας.

Χρησιμοποιώντας επιτοίχια ράφια, ντουλάπια αρχειοθέτησης και διαχωριστικά γραφείου, μπορείτε να διατηρείτε σε τάξη τις προμήθειες και τα χαρτιά. Βάλτε σημάδια σε κατόχους και έγγραφα, ώστε να μην είναι δύσκολο να εντοπιστούν. Αποκτήστε μια δίκαιη θέση και έναν αξιοπρεπή φωτισμό για να κάνετε τον σταθμό εργασίας σας πιο εργονομικό και όμορφο. Μπορείτε να τα καταφέρετε πολύ πιο γρήγορα και με λιγότερες παρεμβολές με την ευκαιρία να διατηρήσετε τον χώρο εργασίας σας όλοι μαζί.

7. Κάντε την πόρτα σας ικανοποιητική

Από τη στιγμή που θα περάσετε από το σπίτι σας μέχρι το δεύτερο που θα αποσυρθείτε, η είσοδος σας γεμίζει ως σταθερό σημάδι της παρουσίας σας. Διατηρήστε το χώρο σας τακτοποιημένο και οργανωμένο για να κάνετε μια καλή πρώτη εντύπωση και να εξοικονομήσετε χρόνο μακροπρόθεσμα. Βάλτε παγίδες για παλτό και σάκο και μια σχάρα παπουτσιών ή τραπέζι χωρητικότητας.

Αφαιρέστε λίγο τραπέζι ή σχάρα για να κρατάτε ταχυδρομεία, κλειδιά και διάφορα είδη. Λαμπερός και πρακτικός, ένας καθρέφτης μπορεί να επεκτείνει ένα δωμάτιο. Κρατήστε την είσοδο σας συντονισμένη και χωρίς προβλήματα για ένα πιο γοητευτικό πρωινό και βραδινό πρόγραμμα.

8. Κάντε την περιοχή πλυσίματος σας πιο χρήσιμη

Η ημέρα ρούχων γίνεται πιο απλή με ένα αποτελεσματικό ντουλάπι. Πετώντας αμέσως οτιδήποτε δεν χρειάζεστε, μπορείτε να βγάλετε τα πράγματα από τη μέση και έξω από το δωμάτιο. Το καθαριστικό ρούχων, το καθαριστικό και διάφορα πράγματα μπορούν να τοποθετηθούν τέλεια σε ντουλάπες και σχάρες.

Οι άνθρωποι μπορούν να ταξινομήσουν τα ρούχα τους ανά χρώμα ή συγγενή, τοποθετώντας τα σε μερικά εμπόδια. Σκεφτείτε να στήσετε μια σχάρα στεγνώματος και έναν σταθμό που καταρρέει. Τοποθετήστε ετικέτες στα δοχεία αποθήκευσης για να διευκολύνετε την εύρεση των πραγμάτων. Μπορεί να επενδύσετε λιγότερη ενέργεια στο πλύσιμο και επιπλέον χρόνο σε άλλες οικογενειακές επιχειρήσεις, υποθέτοντας ότι διατηρείτε το ντουλάπι σας αποδοτικό.

9. Κάντε το Carport σας σπίτι

Πολύ συχνά, ο χώρος στάθμευσης αποδεικνύεται ότι είναι χώρος εκφόρτωσης για διάφορα όργανα, υπαίθριες προμήθειες και περιστασιακά στολίδια. Το πρώτο βήμα για την οργάνωση του γκαράζ σας είναι να το καθαρίσετε και να ταξινομήσετε τα αντικείμενα. Οι μανταλάκια, τα ράφια και τα άγκιστρα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την τακτοποιημένη αποθήκευση εργαλείων και εξοπλισμού.

Βεβαιωθείτε ότι τα δοχεία που αγοράζετε έχουν σαφείς ετικέτες, ώστε να μπορείτε να τα βρείτε εύκολα. Δημιουργήστε διακριτές τοποθεσίες για μια ποικιλία αντικειμένων, συμπεριλαμβανομένων εποχικών διακοσμήσεων, αθλητικού εξοπλισμού και εργαλείων κηπουρικής. Για να κάνετε το χώρο στάθμευσης σας πιο πολύτιμο και αποτελεσματικό, καθαρίστε το τακτικά και εξαλείψτε τυχόν τυχαία πράγματα.

Κάντε το Art Room σας αριστούργημα

Έχοντας μια καθαρή εξειδικευμένη περιοχή διευκολύνεται η ολοκλήρωση των πραγμάτων και υποστηρίζεται πιο καινοτόμος συλλογισμός. Ταξινομήστε τα υλικά σας και απαλλαγείτε από οτιδήποτε δεν θα χρησιμοποιήσετε σύντομα στο πρώτο βήμα. Χρησιμοποιήστε μανταλάκια, συρταριέρες και ράφια για την αποθήκευση εργαλείων και υλικών.

Τοποθετήστε ετικέτες στα συρτάρια και τα δοχεία για να διευκολύνετε την εύρεση των πραγμάτων. Ρυθμίστε έναν ευχάριστο σταθμό εργασίας με αρκετό φωτισμό. Η δημιουργία αποδεικνύεται πιο ευχάριστη όταν η αίθουσα τέχνης σας είναι αποτελεσματική. Σας διευκολύνει να βρείτε αυτό που χρειάζεστε.

11. Κάντε την περιοχή διαβίωσής σας πιο μέτρια

Το χάος είναι φυσιολογικό στο Create a Capsule Wardrobe, καθώς γεμίζει ως το εστιακό μέρος κοινωνικής εκδήλωσης για το σπίτι. Όταν προσπαθείτε να κρατήσετε τα πράγματα σε τάξη, το να ξεμπερδεύετε και να περνάτε τα πράγματα είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε. Πετάξτε έξω τα μαξιλαράκια και τα παιχνίδια και χρησιμοποιήστε δοχεία και υποπόδια χωρητικότητας.

Με την αναδιάταξη των επίπλων, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν άνετο και χρήσιμο χώρο. Για να καλύψετε και να αντιμετωπίσετε τις ηλεκτρονικές ενώσεις σας, χρησιμοποιήστε έναν συντονιστή συνδέσμων. Θα είναι ευχάριστο να περνάτε χρόνο μόνοι ή με φίλους και οικογένεια στο καθαρό και χωρίς ακαταστασία σαλόνι σας.

12. Δημιουργήστε χώρους φιλικούς προς τα παιδιά

Ένας χώρος φιλικός για τα παιδιά είναι αυτός που έχετε σχεδιάσει προσεκτικά ώστε να είναι χρήσιμος και διασκεδαστικός για τα παιδιά σας. Ταξινομήστε πρώτα τα ρούχα, τα βιβλία και τα παιχνίδια σας. Τοποθετήστε τα πράγματα σε δοχεία, τοποθετήστε τα σε ράφια και βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά σας μπορούν να επικοινωνήσουν αμέσως μαζί τους χρησιμοποιώντας κουμπιά.

Το να επιτρέπετε στα παιδιά σας να τοποθετούν ετικέτες στα δοχεία με σχέδια ή φράσεις, θα τα βοηθήσει να γίνουν πιο οργανωμένα. Για να διατηρήσετε το δωμάτιο σε τάξη, χωρίστε το σε ζώνες μελέτης και παιχνιδιού. Ο νεαρός σας θα καλλιεργήσει ένα αίσθημα ελευθερίας και υποχρέωσης όταν ο χώρος του είναι άψογος και καθαρός.

13. Συντονίστε τον αποθηκευτικό σας χώρο

Η χρήση αποτελεσματικού αποθηκευτικού χώρου λειτουργεί τόσο με τον προγραμματισμό της γιορτής όσο και με τις αγορές από το παντοπωλείο. Συντονίστε τα πράγματα απορρίπτοντας οποιοδήποτε φαγητό έχει ξινίσει. Κρατήστε τα πράγματα αισθητά βάζοντάς τα μακριά σε σαφείς θήκες, κάδους ή αποσύροντας.

Βάλτε συρραπτικά, εξαρτήματα ψησίματος και κονσερβοποιημένα εμπορεύματα σε ένα παρόμοιο δοχείο. Τοποθετήστε ετικέτες στα δοχεία για να είναι εύκολο να τα βρείτε. Οργανώνοντας το ντουλάπι σας σε τακτική βάση, μπορείτε πάντα να γνωρίζετε τι έχετε και να εξοικονομήσετε χρόνο και προσπάθεια.

14. Κάντε το δωμάτιό σας και δημιουργήστε μια ντουλάπα Capsule πιο πολύτιμη

Απολαύστε μια αξιοπρεπή νυχτερινή ξεκούραση και χαλαρώστε σε αρμονία με ένα δωμάτιο χωρίς κανένα ίχνος διακοπών. Θα πρέπει να ξεκινήσετε με το να ανακαλύψετε και να τακτοποιήσετε το σύνολο των ενδυμάτων, των στολιδιών και των ατομικών σας υπαρχόντων. Βάλτε αποθηκευτικό χώρο, οργανώσεις συρταριών και ράφια κάτω από το κρεβάτι για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον περιορισμένο χώρο.

Προσπαθήστε να μην ανακατεύετε το τελικό τραπέζι σας με πράγματα που δεν χρειάζεστε και μετά από δεύτερη σκέψη τοποθετήστε εκεί τα συνοδευτικά: ένα φως, ένα ρολόι και ένα βιβλίο. Θα μπορέσετε να χαλαρώσετε και να πετύχετε περισσότερα δημιουργώντας ένα ήρεμο περιβάλλον, εάν κάνετε ρουτίνα να καθαρίζετε την κρεβατοκάμαρά σας σε τακτική βάση.

15. Οργανώστε τις βιβλιοθήκες σας:

Πράγματα όπως βιβλία, διακοσμητικά και άλλα πράγματα μπορούν να μπουν στα ράφια σας. Ταξινομήστε τα βιβλία σας σε διαφορετικές κατηγορίες και απαλλαγείτε από κάθε ακαταστασία για να οργανώσετε τα ράφια σας. Για μια πιο δελεαστική παρουσίαση, μπορείτε να ενορχηστρώσετε βιβλία ανάλογα με τον τύπο, τον συγγραφέα ή την ποικιλία.

Βάλτε λεπτομέρειες που παραβλέπονται εύκολα σε κάδους και χρησιμοποιήστε βιβλιοθήκες για να τις διατηρήσετε λείες. Για να κάνετε το δωμάτιο πιο δικό σας, τελειώστε το με φυτά, εικόνες και χειροτεχνία. Μπορείτε να διατηρήσετε τα ράφια σας υπέροχα και να καλύπτουν την ανάγκη τους για αρκετό καιρό, αν δεν χρειαστείτε κάποια επένδυση για να τα καθαρίσετε και να τα διορθώσετε με συνέπεια.

16. Δημιουργήστε έναν χώρο σχεδιασμένο για κατοικίδια

Εάν έχετε κατοικίδια, γνωρίζετε πόσο σημαντικό είναι να διατηρείτε τις περιοχές τους οργανωμένες και τακτοποιημένες. Ενορχηστρώστε πρώτα τα τρόφιμα, τις προμήθειες και τα παιχνίδια τους με αποτελεσματικό στυλ. Διατηρήστε τα πράγματα συντονισμένα και εύκολα προσβάσιμα, τοποθετώντας τα σε δοχεία και κιβώτια.

Δημιουργήστε συγκεκριμένους χώρους φαγητού και ύπνου στο σπίτι σας για να διατηρήσετε την τάξη. Θα πρέπει να καθαρίζετε και να συντηρείτε συχνά τον χώρο του κατοικίδιου ζώου σας, εάν θέλετε να τον διατηρήσετε καθαρό και χωρίς ακαταστασία. Η διατήρηση ενός τέλειου και σκόπιμου σπιτιού για τα κατοικίδια ζώα σας γίνεται πιο απλή με ένα αποτελεσματικό δωμάτιο για κατοικίδια.

17. Κρατήστε το σπίτι σας όλοι μαζί

Η συνήθης υποστήριξη είναι ο τρόπος για να διατηρείτε το σπίτι σας συστηματικό όποτε το έχετε ολοκληρώσει. Αφιερώστε μια περίοδο με συνέπεια για να ξεκαθαρίσετε το χάος και να τροποποιήσετε ανάλογα με τις ανάγκες. Ξεσηκώστε τους φίλους και την οικογένειά σας για να συνεισφέρουν και να βοηθήσουν στο να συμβαδίζει με το σπίτι τέλειο και καθαρό.

Φτιάξτε τον εαυτό σας κανονικό Δημιουργήστε μια ντουλάπα Capsule για να διατηρήσετε το σπίτι σας τακτοποιημένο και τακτοποιημένο. Η διατήρηση ενός ακατάστατου και χρήσιμου σπιτιού είναι εφικτή μέσω προβλέψιμου καθαρισμού άσκοπων αντικειμένων και τήρησης ιεραρχικών προτύπων.

Συμπερασματικά

Χτίστε την αποτελεσματικότητα και τη χαρά σας, η οργάνωση της ντουλάπας Create a Capsule είναι ένα εγχείρημα που θα λατρέψετε. Μπορείτε να κάνετε το σπίτι σας πιο παραγωγικό, όμορφο και λογικό, ολοκληρώνοντας αυτές τις 17 θελήσεις συσχέτισης DIY. Η τήρηση μιας αξιόπιστης ρουτίνας είναι θεμελιώδης εάν επιθυμείτε να επιτύχετε τους στόχους σας. Καλή τύχη με την τακτοποίηση!

By outdoor

We love to provide outdoorguide related information like hiking, travel, adventure and other things about this. Actually it is our passion and we love to research about outdoor topic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *