Το λίπος, η βρωμιά και η ακαταστασία από το δείπνο είναι επίμονα Clean Your Kitchen, η καρδιά του σπιτιού που χτυπά. Ένας βαθύς καθαρισμός είναι απαραίτητος για να βεβαιωθείτε ότι το δωμάτιο είναι πραγματικά καθαρό και γυαλιστερό, ακόμη και όταν ο καθημερινός καθαρισμός διατηρεί τα πάντα λειτουργικά. Με τις πληροφορίες και τις δεξιότητες που παρέχει αυτό το λεπτομερές βιβλίο, μπορείτε να κάνετε την κουζίνα σας να μοιάζει και να λειτουργεί σαν εστιατορίου.

1. Οπλιστείτε: Υλικά και Εξοπλισμός

Καθαρίστε την κουζίνα σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε όλα τα είδη καθαρισμού που χρειάζεστε πριν ξεκινήσετε. Εκτός από το σαπούνι πιάτων, τα μαντηλάκια απολύμανσης, τη μαγειρική σόδα, το λευκό ξύδι και ένα καθαριστικό για όλες τις χρήσεις, φροντίστε να έχετε στη διάθεσή σας ένα πανί πιάτων υψηλής ποιότητας και πανιά μικροϊνών.

Μπορεί να θέλετε να πάρετε μια βούρτσα καθαρισμού για πραγματικά βρώμικες εργασίες, μια βούρτσα για ενέματα για επίμονους λεκέδες και ένα μπουκάλι ψεκασμού για διαλύματα ξιδιού. Για να αποφύγετε τον ερεθισμό του δέρματος από χημικές ουσίες, φοράτε λαστιχένια γάντια και έχετε διαθέσιμο ένα δοχείο για διαλύματα που περιέχουν νερό με σαπούνι.

2. Το μεγάλο καθάρισμα: Καθαρίστε την κουζίνα σας

Ένας οργανωμένος χώρος εργασίας είναι ιδανικός για σχολαστικό καθάρισμα. Το πρώτο βήμα είναι να αφαιρέσετε τα πάντα από τους χώρους αποθήκευσης. Δωρίστε αχρησιμοποίητες συσκευές, πετάξτε ευπαθή τρόφιμα και ομαδοποιήστε μαζί αντικείμενα. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να αξιολογήσετε τις επιλογές αποθήκευσης και να επιλέξετε τι είδους οργάνωση χρειάζεστε, εκτός από το να ελευθερώσετε χώρο για έναν ολοκληρωμένο καθαρισμό. Η σκόνη και οι ιστοί αράχνης μπορούν εύκολα να αφαιρεθούν σκουπίζοντας τα άδεια συρτάρια και τα ράφια με ένα υγρό πανί από μικροΐνες.

3. Επιπλώνοντας τις εταιρείες κουζίνας σας με λάμψη: Αφύπνιση Συσκευών

Κατά τη διάρκεια ενός σχολαστικού καθαρισμού, φροντίστε να προσέχετε τις αξιόπιστες συσκευές σας. Ξεκινήστε με τον καυστήρα. Για να καθαρίσετε τις σχάρες και τα πόμολα του καυστήρα, αφαιρέστε τα από τη σόμπα και βυθίστε τα σε ένα μείγμα ζεστού, σαπουνόνερου. Τρίψτε τυχόν συσσωρευμένη βρωμιά. Χρησιμοποιήστε ένα σπρέι απολίπανσης ή, για μια πιο φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική λύση, πάστα μαγειρικής σόδας, για να σκουπίσετε την επιφάνεια της εστίας.

Όταν χρησιμοποιείτε φούρνο, φροντίστε να ακολουθείτε κατά γράμμα τις οδηγίες του κατασκευαστή, ειδικά για τη λειτουργία αυτοκαθαρισμού. Από την άλλη, μπορείτε να φτιάξετε μια πάστα με λίγη μαγειρική σόδα και νερό και μετά να την εφαρμόσετε στο εσωτερικό του φούρνου. Αφήστε το για μερικές ώρες πριν το τρίψετε και σκουπίστε το. Για τέλειο αποτέλεσμα χωρίς ραβδώσεις, χρησιμοποιήστε οπωσδήποτε ένα καθαριστικό τζαμιών στο τζάμι της πόρτας του φούρνου.

4. Ο σύντροφος του ψυγείου: Κρύο: Ξεπερνώντας το κρύο

Το ψυγείο μπορεί να είναι καταφύγιο για ευπαθή προϊόντα, αλλά κρύβει και ακαταστασία. Για να ξεκινήσετε, αδειάστε τα συρτάρια και τα ράφια από τυχόν περιεχόμενο, πετάξτε τυχόν ευπαθή προϊόντα και σκουπίστε τα με διάλυμα ξιδιού και ζεστού νερού.

Με αυτόν τον τρόπο, οι επιφάνειες απολυμαίνονται και αφαιρούνται τυχόν υπολειπόμενες οσμές. Επειδή τείνουν να μαζεύουν περισσότερη βρωμιά και άλλα υπολείμματα, τα πιο καθαρά συρτάρια χρειάζονται την ιδιαίτερη προσοχή σας. Για να βεβαιωθείτε ότι η πόρτα σφραγίζει σωστά και διατηρεί τον κρύο αέρα μέσα, πλύντε τα με ζεστό σαπουνόνερο.

5. The Ventriloquist Reveals: Ξεπλύνετε καλά την κουκούλα εξαερισμού

Χρειάζεται επίσης συντήρηση ο απορροφητήρας εξαερισμού, αυτός ο αθόρυβος προστατευτικός από τις οσμές μαγειρέματος. Τα φίλτρα λίπους θα πρέπει να είναι εύκολο να τα βρείτε απλά κοιτάξτε κάτω από το πλαίσιο του καπό εξαερισμού. Βγαλτα εξω.

Πλύνετε τα στο πλυντήριο πιάτων ή μουλιάστε τα σε ζεστό, σαπουνόνερο (δείτε τη συσκευασία για οδηγίες ασφαλείας στο πλυντήριο πιάτων). Χρησιμοποιώντας μια υγρή πετσέτα μικροϊνών, καθαρίστε το εσωτερικό και το εξωτερικό του απορροφητήρα εξαερισμού ενώ τα φίλτρα μουλιάζουν. Η αντιμετώπιση σκληρών λεκέδων λίπους είναι δυνατή με μια πάστα μαγειρικής σόδας.

6. Εντοπισμένοι πολεμιστές: Κουζίνας: Αναζωογονώντας τους πάγκους της κουζίνας σας

Οι αφανείς ήρωες της κουζίνας, οι πάγκοι χρειάζονται ειδική φροντίδα για το υλικό. Ένα απολυμαντικό μαντηλάκι ή ένα μείγμα ζεστού νερού και σαπουνιού πιάτων θα είναι αρκετό για να καθαρίσετε τους πάγκους από χαλαζία και γρανίτη. Χρησιμοποιήστε ένα καθαριστικό ή απολυμαντικό σπρέι για όλες τις χρήσεις για να καθαρίσετε τους πάγκους laminate.

Το να φτιάξετε μια πάστα με μαγειρική σόδα και νερό και να την εφαρμόσετε κατευθείαν στον λεκέ θα λειτουργήσει για πιο επίμονους λεκέδες. Μην τρίβετε ή σκουπίζετε μέχρι να περάσουν 15 λεπτά. Λάβετε υπόψη ότι οποιαδήποτε επιφάνεια πάγκου μπορεί να θαμπώσει χρησιμοποιώντας ισχυρά χημικά.

7. Μια αφρώδης αναζωογόνηση: Σπρέσινγκ για τον νεροχύτη

Ένα καλό τρίψιμο είναι απαραίτητο στον νεροχύτη της κουζίνας, καθώς είναι η κεντρική τοποθεσία για το πλύσιμο των χεριών και των πιάτων. Πρώτα, πάρτε μια λεκάνη με σαπουνόνερο και βάλτε μέσα όλα τα αξεσουάρ του νεροχύτη. Ρίξτε λίγο ζεστό, σαπουνόνερο στον νεροχύτη και ανακατέψτε με ένα φλιτζάνι λευκό ξύδι για μια επιπλέον δόση φυσικής απολύμανσης.

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην περιοχή γύρω από την απόρριψη και τη βρύση όταν τρίβετε την επιφάνεια του νεροχύτη με ένα σφουγγάρι ή ένα μη λειαντικό επίθεμα καθαρισμού. Χρησιμοποιήστε μια οδοντόβουρτσα επικαλυμμένη με πάστα μαγειρικής σόδας για να αφαιρέσετε τη σκληρή βρωμιά από την περιοχή που περιβάλλει τη βάση της βρύσης. Πριν χρησιμοποιήσετε ένα πανί από μικροΐνες για να στεγνώσετε τον νεροχύτη, ξεπλύνετε καλά για να αφαιρέσετε το νερό που έχει απομείνει.

8. Ανεβάστε το παιχνίδι σας: Ενδελεχής καθαρισμός του δαπέδου της κουζίνας σας

Το πάτωμα της κουζίνας είναι συνεχώς θύμα πιτσιλίσματος φαγητού και έντονης δραστηριότητας στα πόδια. Για να ξεκινήσετε, πάρτε όλα τα καλύμματα δαπέδου, συμπεριλαμβανομένων των χαλιών και των χαλιών. Για να απαλλαγείτε από τα ψίχουλα και τη χαλαρή βρωμιά, σκουπίστε ή σκουπίστε καλά την περιοχή. Ανάλογα με τον τύπο του δαπέδου, επιλέξτε την κατάλληλη διαδικασία καθαρισμού. Μια σφουγγαρίστρα βρεγμένη με μείγμα ξιδιού και ζεστού νερού είναι το καλύτερο εργαλείο για το δάπεδο από πλακάκια Clean Your Kitchen.

Εάν τα δάπεδά σας είναι από σκληρό ξύλο, θα πρέπει να τα καθαρίσετε με ένα προϊόν κατασκευασμένο για αυτό το είδος ξύλου. Μια υγρή σφουγγαρίστρα και κάποιο laminate καθαριστικό δαπέδου μπορούν να κάνουν το κόλπο για τον καθαρισμό του laminate δάπεδο. Για να αποφύγετε το μούσκεμα του δαπέδου, φροντίστε να στύψετε εντελώς τη σφουγγαρίστρα.

By outdoor

We love to provide outdoorguide related information like hiking, travel, adventure and other things about this. Actually it is our passion and we love to research about outdoor topic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *