Η ανάληψη ενός έργου ανακαίνισης σπιτιού θα μπορούσε να είναι μια συναρπαστική περιπέτεια. Προμηνύει την ευκαιρία να κάνετε το σπίτι σας ένα καταφύγιο που είστε μοναδικά εσείς, αντικατοπτρίζοντας τα γούστα και τις απαιτήσεις σας. Αλλά θα μπορούσε να είναι μια τρομακτική προοπτική για όσους δεν το έχουν ξανακάνει. Από την πρώτη ιδέα μέχρι το τελικό προϊόν, αυτός ο λεπτομερής οδηγός θα σας δείξει όλα όσα χρειάζεστε για να ολοκληρώσετε ένα έργο βελτίωσης σπιτιού.

1. Φανταστείτε την επιτυχία σας και γράψτε την

Ανακαίνιση σπιτιού

Το να έχετε κατά νου έναν καλά καθορισμένο στόχο είναι απαραίτητο για μια επιτυχημένη ανακαίνιση. Για ποιο σκοπό δεσμεύεστε για αυτή την προσπάθεια; Θέλετε να βελτιώσετε τη λειτουργικότητα βελτιώνοντας τη ροή της κυκλοφορίας ή δημιουργώντας έναν καθορισμένο χώρο εργασίας;

Ίσως η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης του σπιτιού σας να είναι πιο σημαντική για εσάς από το να το ανανεώσετε. Από την κατανομή κεφαλαίων έως την επιλογή υλικών, όλα όσα προκύπτουν από ένα καλά καθορισμένο σύνολο στόχων θα βασίζονται σε αυτούς.

2. Δημιουργήστε ένα σχέδιο προσιτότητας

Η δημιουργία ενός λογικού προϋπολογισμού είναι το επόμενο βήμα αφού αποφασίσετε τι θέλετε να πετύχετε με την ανακαίνισή σας. Σε αυτό το στάδιο απαιτείται προσεκτική προετοιμασία. Πάρτε μια αίσθηση για το τι κοστίζουν συνήθως οι προμήθειες, η εργασία και οι άδειες όπου ζείτε. Προετοιμαστείτε για το απροσδόκητο διαθέτοντας το 10–15% του συνολικού προϋπολογισμού σας ως ταμείο για τις βροχερές ημέρες για να καλύψετε τυχόν απρόβλεπτες δαπάνες που μπορεί να προκύψουν ενώ χτίζετε. Συνειδητοποιήστε ότι έχετε περιορισμένο προϋπολογισμό και βάλτε πρώτα τα απαραίτητα και όχι τις πολυτέλειες.

3. (Προαιρετικό) Συνδυάστε την Ιδανική σας Ομάδα

Σκεφτείτε να ζητήσετε από έναν ανάδοχο να διαχειριστεί την εργασία εάν σκοπεύετε να κάνετε σημαντικές τροποποιήσεις. Με το χειρισμό αδειών, τον προγραμματισμό υπεργολάβων (όπως υδραυλικοί και ηλεκτρολόγοι) και τη συμμόρφωση με τον κώδικα, ένας αρμόδιος ανάδοχος μπορεί να απλοποιήσει τη διαδικασία.

Επιπλέον, θα έχουν την απαραίτητη τεχνογνωσία για να παρέχουν διορατικές συμβουλές και προτάσεις. Παρ ‘όλα αυτά, μπορείτε να το χειριστείτε μόνοι σας εάν το έργο δεν είναι πολύ μεγάλο και είστε καλοί με τα έργα που κάνετε μόνοι σας.

4. Ανακαλύψτε το δημιουργικό δυναμικό μέσα σας: Κίνητρο και στρατηγική για την ανακαίνιση σπιτιού

 Συγκεντρώστε ιδέες από διάφορα μέρη, όπως ιστότοπους ακινήτων, ιστολόγια σχεδίασης, διαδικτυακές ομάδες και περιοδικά για τη βελτίωση του σπιτιού. Φτιάξτε πίνακες οράματος που αντικατοπτρίζουν το στυλ που επιθυμείτε. Μετρήστε προσεκτικά την περιοχή σας και κάντε λεπτομερή σχέδια πιθανών διατάξεων καθώς προχωράτε πιο μακριά στο στάδιο του σχεδιασμού. Για να σας βοηθήσουμε περαιτέρω στο να οραματιστείτε την αναδιαμόρφωσή σας, υπάρχουν διαθέσιμα διάφορα προγράμματα λογισμικού και διαδικτυακά εργαλεία σχεδιασμού.

5. Επιλέγοντας τα σωστά υλικά: Όταν η φόρμα συναντά τη λειτουργία

Εάν θέλετε το makeover σας να φαίνεται καλό και να λειτουργεί καλά, πρέπει να είστε προσεκτικοί κατά την επιλογή των υλικών. Σκεφτείτε πράγματα όπως η μακροζωία, πόσο εύκολο είναι να διατηρηθεί και αν θα λειτουργήσει για τη δουλειά. Για κουζίνες και μπάνια, για παράδειγμα, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε υλικά που αντέχουν την υγρασία.

Εξετάστε τις υλικές επιλογές σας. υπάρχει μεγάλη ποικιλία από πάγκους, δάπεδα και πλακάκια για να διαλέξετε. Θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι οι επιλογές σας συμπληρώνουν τον τρόπο ζωής σας και ταιριάζουν στον προϋπολογισμό σας, εκτός από το ότι είναι αισθητικά ευχάριστες.

6. Το κυνήγι των εγγράφων: Εξουσιοδοτήσεις και Εξουσιοδοτήσεις

Ο όγκος της εργασίας που θα απαιτήσει άδειες από το οικοδομικό τμήμα της πόλης σας θα είναι ανάλογος με το μέγεθος της αναδιαμόρφωσής σας. Χρειάζεστε αυτές τις άδειες για να κάνετε ορισμένες αλλαγές στο σπίτι σας και να βεβαιωθείτε ότι όλα είναι ασφαλή.

Για να μάθετε εάν απαιτούνται άδειες, μιλήστε με τον ανάδοχό σας ή αναζητήστε τις πληροφορίες στον οικοδομικό κώδικα της πόλης σας. Φροντίστε να αφιερώσετε αρκετό χρόνο στον εαυτό σας για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αίτησης, ώστε το χρονοδιάγραμμα της ανακαίνισης να μην καθυστερήσει.

7. Δείτε τα όνειρά σας να υλοποιούνται στη διαδικασία κατεδάφισης και κατασκευής

Τώρα που έχουμε δημιουργήσει τα θεμέλια, την ανακαίνιση σπιτιού, ήρθε η ώρα να ξεκινήσουμε το σκάψιμο! Προκειμένου να δημιουργηθεί χώρος για τους νέους, οι παλιοί τοίχοι, τα δάπεδα και τα φωτιστικά αφαιρούνται κατά τη φάση της κατεδάφισης. Βεβαιωθείτε ότι τα σκουπίδια απορρίπτονται σωστά σύμφωνα με τους κανόνες της περιοχής σας.

Σύντομα, μόλις ολοκληρωθεί η κατεδάφιση, μπορεί να ξεκινήσει η κατασκευή. Η προσεκτική προετοιμασία σας και η επιλογή του αναδόχου θα αποδώσει καρπούς σε αυτό το στάδιο. Παρακαλούμε παρακολουθήστε προσεκτικά την εξέλιξη, εκφράστε γρήγορα τυχόν ανησυχίες και μη διστάσετε να κάνετε ερωτήσεις ανά πάσα στιγμή.

8. Έλεγχοι και επεξεργασίες κοντά στο τέλος: Κοντά

Ενδέχεται να απαιτηθούν επιθεωρήσεις από τις αρμόδιες αρχές καθώς το έργο πλησιάζει στην ολοκλήρωση για να επαληθευτεί η τήρηση των κανονισμών ασφαλείας και της οικοδομικής νομοθεσίας. Η ανακαίνιση θα έχει φτάσει σε σημαντικό ορόσημο όταν θα έχουν ικανοποιηθεί όλοι οι έλεγχοι.

Το πιο διασκεδαστικό μέρος πρόκειται να ξεκινήσει: προσαρμόστε την περιοχή σας με τις δικές σας μοναδικές πινελιές. Για να νιώσετε πιο ολοκληρωμένος και φιλόξενος ο χώρος, βάλτε τα φώτα, βάψτε τους τοίχους και αναδιατάξτε τα έπιπλα.

9. Απολαύστε την αναζωογονημένη περιοχή σας: τα αποτελέσματα της σκληρής δουλειάς σας

Ολοκληρώσατε με επιτυχία μια ανακαίνιση σπιτιού , με όλους τους σχετικούς σχεδιασμούς, εκτέλεση και τυχόν εμπόδια. Το να κάνετε ένα βήμα πίσω και να εκτιμήσετε την εντελώς αλλαγμένη περιοχή που έχετε κάνει είναι το πιο ικανοποιητικό κομμάτι τώρα. 

Εκτός από αισθητικά όμορφο, το πρόσφατα ανακαινισμένο σπίτι σας θα πρέπει να είναι λειτουργικά ιδανικό για εσάς. Χαλαρώστε στο ιδανικό σας σπίτι και απολαύστε τα αποτελέσματα της σκληρής δουλειάς σας!

By outdoor

We love to provide outdoorguide related information like hiking, travel, adventure and other things about this. Actually it is our passion and we love to research about outdoor topic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *